Islas del Rosario: paradijselijk vakantievieren

Islas del Rosario: paradijselijk vakantievieren
Op een uur varen voor de kust van Cartagena vind je de Islas del Rosario. Een archipel van circa 30 eilandjes waar je je waant in een Bounty of Zwitserleven-reclame.

In het haventje van Cartagena, net buiten de markante klokkentoren van de vesting, gaan dagelijks bootjes naar verschillende eilandjes net buiten de kust. Na een uurtje met de (speed)boot sta je al met je blote voeten in maagdelijk wit strand.

Isla Grande

Populair is een dagtocht waarbij – afhankelijk van de plaatselijke touroperator – je één of meerdere eilandjes aandoet. Een prima bestemming is in ieder geval Isla Grande. Het grootste eiland in de groep is een fijne uitvalsbasis om te snorkelen of een (eco)wandeling of fietstocht over het eiland te maken. Naast bijzondere natuur (mangrove) kun je ook kennismaken met de plaatselijke bevolking, want er is zelfs een klein dorpje te vinden. Wil je aan het eind van de dag nog niet naar de wal – wat niet ondenkbeeldig is – dan kun je (indien gereserveerd) blijven overnachten in een van de kleinschallige hotelletjes op het eiland. Hotel San Pedro de Majagua is dan een aanrader.

Oceanario

Roggen, schilpadden, zelfs dolfijnen; het oceanarium van de eilandengroep houd je wel een paar uurtjes zoet met al haar dierenshows en bezienswaardigheden.

Coralina eiland

Een paar daagjes uitrusten op Coralina eiland en je kunt er weer maanden tegen. Azuurblauwe zee, en koraalriffen met een ongekend onderwaterleven. Overnachten doe je in Coralina Island hotel dat je laat kiezen uit verschillende suites. Doe ons die met zeezicht maar!

Zeiltocht

Zie je jezelf al ronddobberen? De Caraïben zijn bij uitstek een locatie voor een fijne zeiltocht. De mogelijkheden – van catamaran tot zeil- of motorboot – zijn eindeloos.

Duiken

Je kunt bij de Islas del Rosario duiken op 5-sterren niveau. De duikomstandigheden zijn heel het jaar door meer dan uitstekend. Je PADI halen kan onder meer via één of meerdaagse duikcursussen.