//10 handige apps om in Colombia op je telefoon te hebben
handige apps reizen Colombia

10 handige apps om in Colombia op je telefoon te hebben

Waar zouden we zijn zonder de smartphone. Met de 10 onderstaande apps geïnstalleerd ben je optimaal voorbereid voor een rondreis in Colombia.

1] Waze – waar staat de file?

De gratis app van Waze is in veel meer landen in de wereld populair, maar zeker in het overvolle Bogotá is de navigatieapp een must. Waze laat je namelijk zien waar het op de route vaststaat en voorspelt zo je verwachte aankomsttijd. Handig als je een auto huurt, of wilt weten of het slim is op een bepaald tijdstip een taxi te pakken.

2] Rappi / Mercadoni – snel even iets bestellen

Met hun felgekleurde petjes op zie je bezorgers van Rappi overal opduiken. Via de app kun je alles op je hotelkamer bezorgd krijgen, van eten tot medicijnen. Of sterke drank als je iets te vieren hebt. Een andere veelgebruikte thuisbezorgd-app is Mercadoni.

3] Uber / Tappsi – vervoer op afroep

Uber is ongemeen populair in Colombia, want het is een goed alternatief bij piekdrukte met de taxi. Wil je liever in zo’n gele rakker vervoerd worden, installeer dan de taxi-app van Tappsi.

4] Tripadvisor – To do’s in de omgeving

Naast je Loneley Planet, is Tripadvisor een fijn hulpmiddel om uit te vinden wat er in de buurt van je locatie te doen is. Van musea tot restaurants en meer.

5] redBus: bustickets regelen

Reis je met de bus door Colombia, kies dan voor de app van redBus. Je kunt online bustickets kopen en je route alvast uitstippelen. Alternatief: PinBus.

6] Transmilenio: stadvervoer

In Bogotá kun je je snel verplaatsen met de Transmilenio. De bus heeft een eigen busbaan en raast de files zo voorbij. Het is snel en goedkoop, maar daardoor vaak ook propvol. En populair onder tasjesdieven. Vooral iets voor doorgewinterde reizigers derhalve. De app van Transmilineo verschaft je veel info over je te plannen bustrip.

7] All Birds Colombia: vogels spotten

Als je van plan bent om vogels te spotten in Colombia – een aanrader – dan is het slim om 25 dollar te investeren in de app van All Birds Colombia. De app is zeer volledig en biedt allerlei handige tools om vogels te spotten.

8] Colombia Travel Guide: gratis reisgids

Een fijne reisgids is de app van Colombia Travel Guide. De gratis app geeft voldoende prima tips en is ook offline te raadplegen.

9] Booking.com/airbnb: overnachtingen boeken

Je kunt je onderkomen voor de nacht natuurlijk van te voren boeken, maar on-the-go je reis samenstellen geeft veel meer vrijheid. De bekende app van booking.com is dan ideaal om hotels last-minute te boeken. In iemands huis slapen is vaak leuker en goedkoper en dat regel je vanzelfsprekend via de app van Airbnb. Nog een tip voor budgetreizigers: als je een hotel/hostel op booking.com vindt, bel het hotel eens op en kijk of je direct kunt boeken. Dat kan best geld schelen, want de boekingskosten die zij aan booking.com betalen zijn ze bij een directe boeking niet kwijt.

10] Netflix – on- én offline films kijken

Reizen is vaak ook veel wachten. Dan is een goede film kijken een prima bezigheid. Het handige aan de app van de populaire streamingdienst Netflix is dat je ook flink wat van de films en series kunt downloaden op je smartphone of tablet. Die kun je dus ook kijken zonder internetverbinding. In het menuutje in de Netflix-app zie je hoe je dat kunt doen. Oh ja, de meeste downloads zijn een paar weken beschikbaar, download ze dus net voordat je op vakantie gaat, zodat je ook aan het eind van je vakantie nog wat kijkplezier voorhanden hebt.

Beeld credits: Ragnar Vorel, Unsplash.com