21 hotels om van te watertanden

21 hotels om van te watertanden
Heb je net wat meer budget te besteden – of wil je minimaal een keer op je Colombia-reis de weelde van 5 sterren voelen – dan zijn de volgende 21 hotels iets voor jou:

Bastíon Luxury Hotel – Cartagena

Een strak en modern design gecombineerd met originele 16e eeuwse details: dat is de charme van Bastíon Luxury Hotel. Op het dak – met zwembad – is er een magnifieke 360 graden uitkijk over zee en stad. De inwendige mens wordt uitstekend bediend met het inpandige El Gobernador, een restaurant gerund door de beroemde Colombiaanse chefkoks, de gebroeders Rausch. En ja, er is ook een spa.

Merecumbe Hotel – Santa Marta

Er nooit meer weg willen, dat gevoel roept Merecumbe Hotel onmiskenbaar op. Neem de ligging; aan een afgelegen strandje tussen Santa Marta en Tayrona National Park in. Je zit midden in de natuur ingeklemd tussen oceaan en regenwoud. Je hoort en ziet de prachtigste tropische vogels, er scharrelen schildpadden en misschien vang je nog een glimps op van een otter of katachtige. De 11 ecolodges zijn zeer comfortabel, al missen ze – met opzet – televisie en airconditioning. Gratis wi-fi is er dan weer wel. Back to basic is ook het menu: vers gevangen vis, verse vruchtensappen en groente die zo uit de tuin komt. Als bonus gelden de massages op het strand.

San Pedro de Majagua – Islas del Rosario

Voor de kust van Cartagena liggen 27 paradijselijke eilandjes die samen Islas del Rosario vormen. Op het grootste eiland – Isla Grande – is Hotel San Pedro de Majagua. Na een enerverend tochtje van 50 minuten per speedboat laat je al je zorgen achter. Met 17 ecolodges is het hotel heerlijk kleinschalig en het privéstrandje deel je met maximaal een handvol andere gasten. Je kunt er uitstekend duiken en zelfs fietsen huren om het eilandje te verkennen. Is is namelijk heus dorpje te vinden.

Deep Blue – Providencia

Providencia is een eilandje dat bij Colombia hoort maar eigenlijk helemaal niet in de buurt ligt. Zoek Costa Rica op de kaart op, ga met de wijsvinger richting Jamaica en ergens halverwege is Providencia te vinden. Providencia staat bekend om haar onwaarschijnlijk mooie natuur. Er is regenwoud en het onderwaterleven – een van de grootste koraalriffen op onze planeet – trekt duikers van over de hele wereld. Deep Blue heeft een eigen boot waarmee omliggende eilandjes ontdekt kunnen worden.

Cali

Spiwak

Pereira (koffieregio)

Sazagua

Medellin

The Charlee

Santa Marta (& omgeving)

Playa Koralia

Hotel Boutique Don Pepe

Cartagena

Tcherassi Hotel

Bovedas de Santa Clara

Casa Pestagua

Hotel Boutique LM

Hotel Quadrifolio

La Passion

Hotel Casa San Agustin

Ananda

Bogota

B.O.G. Hotel

Casa Medina

JW Marriott

Entremonte wellness hotel and spa – Apulo (2 uur vanaf Bogota)

Meer luxe hotels in Bogota en Cartagena? Lure City Guide weet ze te vinden.