De 6 beste nationale parken van Colombia

De 6 beste nationale parken van Colombia
Hoe divers de natuur in Colombia is, laten de verschillende nationale parken zien. Onze top 6.

6 Los Nevados National Park

Dit is het hartje van de Andes. Los Nevados National Park biedt zicht op de machtige pieken van de San Isabel, de Ruiz vulkaan en prachtige Tolima landschappen. Er zijn meren en hot springs en onder meer beren, katachtigen en de Andes condor rekenen Los Nevados tot hun natuurlijke habitat. Vanuit het stadje Manizales bereik je Los Nevados National Park.

5 Tuparro National Park

Tropische graslanden en savannes vind je in het noordoosten van Colombia. In Tuparro National Park komen verschillende rivieren samen, waaronder de Orinico. Er wonen ook eeuwenoude inheemse stammen zoals de Sikuani-Guahíbo, Cuiba, de Curripacos en de Puinave. Zoals overal in Colombia is de verscheidenheid aan flora en fauna ongekend. Er leven herten, tapirs, gordeldieren, puma’s, jaguars, krokodillen en meer.

4 Iguaque National Park

Vanuit Villa de Leyva, het koloniale stadje zo’n drie uur buiten Bogota, rijd je zo de bergen in naar Paramo de Iguaque in het Iguaque National Park. Er zijn goede hikes te maken richting de lagune en daarbij wordt je langs de weg regelmatig getrakteerd op een Muisca-legende, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. De hike is vooral aan te raden als je al redelijk geacclimatiseerd bent aan hoogte, want je stijgt naar ongeveer 3.800 meter. In dit hoge deel van de Andes heb je het uniek ecosysteem dat páramo heet.Bomen groeien hier niet, maar wel struiken en grassen die het water zuiveren. Het schijnt dat je het water uit de laguna ongefilterd kunt drinken.

3 Tayrona National Park

Het bekendste nationale park van Colombia is Tayrona National Park. Je komt er vanaf Santa Marta per boot. Over de weg kan ook, maar dan moet je het laatste uurtje nog wel even wandelen over een junglepad. Want wie het mooiste strand van Colombia wil aanschouwen, moet er wat voor over hebben.

2 Corales del Rosario y San Bernardo

Een uur uit de kust van Cartagena zijn tal van prachtige eilandjes te vinden: de Rosario en San Bernardo eilanden. Samen vormen ze een nationaal park waar je lekker kunt relaxen en fantastisch kunt snorkelen.

1 Amacayacu National Park

Vanuit drielandenpunt Leticia in het uiterste zuidoosten van Colombia ben je alleen nog een boottocht over de Amazone verwijderd van Amacayacu National Park. Exotische bloemen, dieren en planten: je zult er meer zien dan ooit tevoren. Publiekstrekkers zijn de vele aapjes en natuurlijk de unieke roze rivierdolfijnen. Andere must see: de lokale indianenstammen.