6x Colombia in de mix

6x Colombia in de mix
Colombia leent zich prima voor een bezoek van 3 of meer weken. Maar wat als je nog meer wilt? 6x inspiratie voor een bezoek in de omgeving.

#1 Go east: Brazilië

Met de Olympische Spelen in Rio op komst is er nog een extra reden om buurland Brazilië aan te doen. Verkijk je echter niet op de afstanden. Rio ligt op meer dan 5.000 kilometer van Cartagena.

#2 Nederlands tintje: naar de Antillen

Toch al een beetje heimwee, maar nog niet helemaal terug naar Nederland? Dan is Aruba, Bonaire of Curaçao een welkome tussenstop. Ze liggen op een steenworp afstand van Colombia.

#3 Go south

Ecuador, Chili, Peru. Zo maar een paar landen ‘onder’ Colombia die het bezoeken meer dan waard zijn. Volg bijvoorbeeld het zuidelijke deel van de beroemde Pan-American Highway.

#4 Bienvenido a Miami

Het zuidelijke puntje van Florida is zo bereikt vanuit Colombia, zeker vanuit Cartagena. Zak af naar de Keys en blijf nog even in tropische sferen. Ook min-of-meer op de route naar huis: New York.

#5 Goede buren: Panama

Noordoostelijke buur van Colombia, Panama, vormt de toegangspoort tot Midden-Amerika. Een zeiltocht via de San Blas-eilanden brengt je er.

#6 Galapagos eilanden

Een kleine duizend kilometer vanuit de westkust van Zuid-Amerika liggen de Galapagos-eilanden met haar bijzondere flora en fauna. Het bekendst zijn de reuzenschildpadden. Vanuit Colombia zit je er relatief snel.