Citytrips

Bogota

KLM vliegt sinds het voorjaar van 2015 rechtstreeks vanuit Amsterdam op Bogota, de hoofdstad van Colombia. Maar ook vrijwel alle vluchten met overstap landen daar. Bogota is daarom een logische start en afsluiter van een onvergetelijke reis. De metropool (8 miljoen inwoners) ligt op 2.600 meter hoogte, waardoor het ’t hele jaar door rond de 20 graden is.
Lees meer

Medellin

Pablo Escobar maakte deze metropool de misdaadhoofdstad in de wereld. Dat was de jaren tachtig/negentig. Anno Tegenwoordig biedt Medellin een voorbeeldfunctie voor menig Zuid-Amerikaanse metropool met haar goed ontwikkelde infrastructuur en oog voor het welzijn van zijn bevolking.
Lees meer

Cartagena

De oude ommuurde binnenstad (1533) van Cartagena prijkt op de Unesco Werelderfgoedlijst. En terecht, want wie zijn hart niet verliest aan de eeuwenoude schilderachtige straatjes – decor voor de romans van Gabriel Garcia Márquez – moet wel van steen zijn.
Lees meer

Cali

Cali ligt 1.000 meter boven de zeespiegel. Dat betekent: heel het jaar door lekker warm en dus ruimte voor feest buitenshuis. En laat Colombia’s twee-na-grootste stad nu net het epicentrum van de Salsa zijn.
Lees meer