Colombia: welkom in outdoor paradijs

Colombia: welkom in outdoor paradijs
Outdoor diehards opgelet! Noteer de volgende naam: Co-lom-bi-a. Mooier, heftiger en avontuurlijker dan hier vind je het nergens op de planeet. Colombia heeft met zijn hoge bergen, snel stromende rivieren en mystieke achterland het ideaalplaatje voor elke stoere reiziger. Hier kun je – naast tientallen andere plekken – naar toe:

Bogota – abseilen

De waterval van La Chorrera is de langste van Colombia. En dat op 45 minuten rijden buiten Bogota. Je kunt er prachtig langs abseilen. Ook op een steenworp afstand van de hoofdstad: met de hoofd – letterlijk – in de wolken in het prachtige Chicaque en het wonderschone Chingaza.

Suesca – rotsklimmen

De geboortegrond van het Colombiaanse rotsklimmen heet Suesca. Het dorpje met 15.000 inwoners op twee uur rijden buiten Bogota ligt op een steenworp afstand van een 4 kilometer lange rotsformatie.

Medellin – paragliden

De windstromen – en de bergen – rondom Medellin zijn perfect voor paragliding. Heerlijk ontspannen zweef je door de lucht.

La Ciudad Perdida – hiken

Colombia heeft haar eigen Machu Picchu, maar een stuk rustiger en wellicht nog mooier.  La Ciudad Perdida (de Verloren Stad) laat zich bereiken na een driedaagse hike.

San Gil – rafting

Het Mekka voor rafting ligt vooral in de Santander provincie. In de omgeving van San Gil en San Agustin is het niet lastig een kolkende beek te vinden. Bij San Gil is de stroming het sterkst –  en het raften het meest heftig. Genoeg van het water? San Gil is eveneens de plek voor paragliding.

Parque Nacional de Cocuy – hiken/trekking

In Parque Nacional de Cocuy kun je met gemak een trekking doen van een week.