//Colombiaanse sferen bij je thuis: relaxen in de hangmat
Hangmat Tropilex Colombia

Colombiaanse sferen bij je thuis: relaxen in de hangmat

Zeker in de warmere regionen van Colombia is de hangmat heel populair. Het is lekker luchtig en al lichtjes schommelend dommel je weg tijdens een welverdiende siësta. Om dat relaxte vakantiegevoel thuis vast te houden, is er maar één remedie: je eigen hangmat in de tuin, op het balkon of gewoon in de huiskamer.

Het hoogtepunt van een Colombia-reis is voor velen een bezoek aan het Nationaal Park Tayrona. Aan de Caribische noordkust vind je namelijk prachtige zandstranden die overlopen in ruige natuur. Het park is enorm; naast 12.000 hectare land krijg je ook nog eens 3.000 hectare aan koraalrijke zeeën voorgeschoteld. In Parque Tayrona kun je slapen in een eco-lodge, maar ook – het maakt je Tayrona-beleving compleet – in een gehuurde of zelf meegebrachte hangmat. Een ultiemer vakantiemoment bestaat immers niet; de slaap proberen te vatten onder de nachtelijke sterrenhemel tegen het zachte geruis van de zee.

Weer in vakantiesferen

Eenmaal terug van vakantie wil je dat ultieme gevoel van ontspanning soms best even oproepen. Na een dag hard werken bijvoorbeeld. Zo doe je dat: stap in je eigen hangmat, speel op Spotify de soundtrack van wuivende palmbomen en aanrollende golven af en sluit je ogen. Slaap je al?

Tropilex: echte Colombiaanse hangmatten

Hangmatten van uitstekende kwaliteit (en aantrekkelijke designs) vind je onder meer bij Tropilex. Hun hangmatten en hangstoelen – al vanaf 79 euro – worden namelijk in Colombia (en India) gemaakt door traditionele hangmatwevers. De finishing touch gebeurt met de hand, als blijk van de hoogwaardige productiewijze. Bovendien bezoekt Tropilex, een Nederlands bedrijf, haar productiefaciliteiten zelf. Ze houden zo zowel de productie als de arbeidsomstandigheden nauwlettend in de gaten. Als lid van ‘1% For The Planet’ doneert Tropilex minimaal 1% van haar jaarlijkse verkoopopbrengst aan milieu-organisaties zonder winstoogmerk. Zo droom je met nóg een beter gevoel weg in je eigen hangmat.

TAGS: