Het grote, niet te missen Colombiablog-jaaroverzicht 2016

Het grote, niet te missen Colombiablog-jaaroverzicht 2016

Wat schreven we het afgelopen jaar op Colombiablog.nl? Nu het einde van 2016 nadert, geven we je een samenvatting van de meest interessante artikelen.

De steden

We reisden dit jaar onder meer naar Medellin. Daar sliepen we en aten we heerlijk in de relaxte wijk El Poblado, om vanuit daar over de Gouden Mijl te struinen, in een kabelbaan over de stad te zweven en de beroemde beelden van Botero te aanschouwen. In ‘thuisstad’ Bogota ondervonden we de charme (en het gevaar) van de Ciclovia, om ons vervolgens ook buiten het fietsplezier thuis te voelen.
Meer Citytrips

De regio

Rondom Bogota zijn er zoveel interessante dingen te beleven dat wij er een top-10 van maakten. Ook schreven we over het wonderlijke El Islote, de mini Grand Canyon die Tatacoa heet en het carnaval van Pasto. En ben je in de buurt van Medellin? Guatapé geeft je een memorabele work-out én dito uitzicht. Nog mee wonderen – in de vorm van zeldzame roze rivierdolfijnen – kun je aanschouwen in de omgeving van Amazone-stad Leticia. In Caño Cristales neemt de rivier vijf prachtige kleuren aan.
Meer regio
El Islote

De columns

Als Hollander in Colombia verbaas je je haast dagelijks. Over de schoonheid van het land, het karakter van haar inwoners en de gewoontes en gebruiken. Want hoe wordt hier nu een kinderfeestje gevierd en kun je goedbedoeld advies altijd wel vertrouwen?
Meer columns

De achtergrond

We keken ook hoe goedkoop Colombia nu echt is. Voor de toerist en om er te wonen. En hoe komt Colombia nou aan precies haar slechte imago (dat ze nu in een rap tempo van zich afschudt)?
Meer achtergrond

colombia spotgoedkoop

De tips & tricks

In een nieuw land moet je wel even weten hoe het werkt. Zo schreven we over de beste bank om te pinnen, de luchtvaartmaatschappij waar wij het liefst mee vliegen naar Colombia en of je nu wel of niet een auto moet huren. En kun je eigenlijk makkelijk reizen met kinderen in dit land?
Meer tips & tricks

De hoogtepunten

Hoe beleef je nu Colombia tot in je vezels? En van welke hotels ga je echt watertanden? We zochten het allemaal voor je uit. Ook goed om nog eens terug te lezen is met welke andere landen een Colombia-reis goed te combineren is. En hoe ziet de ideale Colombia rondreis eruit? Daar schreven we verschillende artikelen over.
Meer ‘Best of’

CartagenaFlickr Creatitve Commons – mariusz kluzniak