Eten & drinken: de beste ketens

Eten & drinken: de beste ketens

Bekende restaurant-ketens in Colombia zijn Crepes & Waffles, OMA, Wok en El Corral. Ze zijn goed betaalbaar en de kwaliteit is uitstekend. 

Crepes & Waffles

Bij Crepes & Waffles start je met een zeer rijk gevulde salade of prima soep (de ‘Green Kiss’ is een aanrader) om je daarna te goed te doen aan crêpes, de pannacook (een gevuld stokbrood) of een van de andere gerechten. Als dessert zijn de wafels een must samen met het ijs.

Een extra reden om hier te eten is de sociale verantwoordelijk van het bedrijf: het complete personeel bestaat uit alleenstaande moeders. Crepes & Waffles geeft ze een kans om als hoofd van het gezin het hoofd boven water te houden.

Hoewel Crepes & Waffles al sinds de jaren tachtig bestaat, vallen de vestigingen op door hun moderne uiterlijk. Hippe bakstenen muurtjes, open keukens en vlot en vriendelijk personeel. Crepes & Waffles is zo populair dat er bijna altijd rijen voor de deur staan. De voorgerechten beginnen bij 3 euro, de hoofdgerechten vanaf circa 7,50 euro.

OMA

Bij OMA – het heeft niets te doen met je grootmoeder te maken – is het prima koffie drinken, al biedt de volwaardige menukaart voldoende volwaardige gerechten. Van vis tot vlees.

WOK

WOK – alleen in Bogota – heeft een zeer goed gevulde menukaart. Eigenlijk alle bekende Aziatische gerechten staan er op van China tot Vietnam en van Japan tot Indonesië. Oftewel van sushi tot…ja wel, sateh met pindasaus.

El Corral

El Corral verkoopt hamburgers. Maar van echte fastfood is geen sprake. Je krijgt een timer mee aan tafel en voordat deze af gaat bent je zo een kwartier verder. De dikke hamburgers van prima kwaliteit worden namelijk met aandacht voor u gegrild. Naast de normale El Corral-vestigingen heb je ook de Gourmet-varianten waarbij je kunt kiezen uit verschillende soorten kwaliteitsvlees. Een hamburger begint – zonder ‘side dishes’ – bij een euro of zes.

Juan Valdez

Colombia verlaten zonder een kopje koffie te hebben gedronken is natuurlijk onmogelijk. In de meeste restaurants kun je een uitstekend bakkie krijgen, maar wie het zekere voor het onzekere kiest, gaat langs bij een van de vestigingen van Juan Valdez van het gelijknamige koffielabel. Een soort Starbucks, maar dan beter.

Archie’s

Het probleem met Europees of Aziatisch voedsel in Colombia is soms dat ze er een eigen draai aan geven. Bestel je Paella in een visrestaurant, dan krijg je vaak rijst met schelp- en schaaldieren erdoorheen. De saffraan en andere essentiële ingrediënten ontbreken verder. Wel lekker, maar geen Paella dus. Zo kan een pasta ook tegenvallen. Bij Archie’s  is dat echter niet het geval. De Italiaanse menukaart is zeer behoorlijk en de toetjes zijn ook prima te versmaden.