Ook de medisch toerist ontdekt Colombia

Ook de medisch toerist ontdekt Colombia

Colombia wordt steeds populairder onder medisch toeristen. Jaarlijks worden er inmiddels al een half miljoen plastisch chirurgische ingrepen verricht onder ‘gringo’s’.

Kwart goedkoper

Een borstimplantaat kost in de Verenigde Staten volgens de MTA (Medical Tourism Association) al snel 10.000 dollar, voor eenzelfde ingreep in Colombia ben je ongeveer 2.500 dollar kwijt. Een kwart dus. Ook voor liposuctie, een facelift, of het laten laseren van de ogen liggen de tarieven veel lager dan in het Westen. Volgens de MTA kost een Colombiaanse facelift 5.000 dollar, tegen een Amerikaanse sessie van 15.000 dollar.

All inclusive

Na Brazilië heeft Colombia nu de grootste medisch toeristenstroom van Zuid-Amerika. Ze komen overigens niet alleen voor de veel lagere prijzen, ook zijn de behandelingen van een hoog niveau en is de nazorg uitstekend. Ga maar na: je kunt zelfs al all-inclusive pakketten bestellen waarbij niet alleen een prima hotel zit, maar waarin ook meerdere ingrepen zijn opgenomen. En van het geld dat je overhoudt ga je vervolgens nog een paar weken op vakantie met je nieuwe neus of borsten.

Aruba

Het medisch toerisme is zelfs zo populair dat de Arubaanse regering in 2014 bekend maakte een partnerschap op te willen starten met vooraanstaande Colombiaanse klinieken. In dependances op het eiland kunnen dan medische ingrepen worden gedaan, waarna een welverdiende vakantie lonkt.