Centraal-Colombia

Van Bogota zuidwaarts richting San Augustin en vervolgens noordwaarts via Cali naar Medellin is een favoriete route van veel reizigers. Stad en natuur wordt dan afgewisseld, er is zat ruimte om Salsa te dansen en om koffieboertjes te bezoeken.

Bogota

Bogota is voor veel Colombia-reizigers het begin en vaak ook het eind van een prachtige Colombia rondreis. De stad zelf geeft voor een dag of twee vertier, de bezienswaardigheden daaromheen (Zipaquira, Villa de Leyva, Laguna de Guatavita, Chicaque) voor nog eens een dag of twee a drie.
Bogota

Villa de Leyva

Op zo’n drie uur rijden buiten Bogota ligt het koloniale Villa de Leyva. Op het grootste centrale plein van Colombia is het goed mensen en sterren kijken, want als de avond valt kan de periscoop naar buiten. Rondom Villa de Leyva is het goed hiken, paardrijden of fietsen in de rijke natuur.
Villa de Leyva

Medellin

Medellin – de stad van de eeuwige lente – maakte de laatste decennia succesvol de metamorfose van stad vol ellende en geweld naar een metropool vol optimisme en vooruitgang. Van A naar B reis je via een inventief systeem van kabelbanen.
medellin-botero

Koffie-driehoek

Vanuit Medellin is het een halve dag rijden naar Armenia, de plek waar de beroemde Colombiaanse koffie vandaan komt. Leer alles over de historie en productie van koffie en verwen de smaakpapillen met het beste kopje dat je ooit dronk.
Koffie driehoek

Salento

Salento is de kleurrijke uitvalsbasis naar de Valle de Cocora, ofwel de Cocora Vallei. Het wonderschone landschap wordt hier gekenmerkt die waspalmen die wel 50 meter hoog reiken. Indrukwekkend.
Valle de Cocora Centraal-Colombia

Cali

Trek die dansschoenen maar aan, want Cali is de wereldhoofdstad van de Salsa.
Cali

Popayán

Popayán is een koloniale stad vol met witte huisjes. Uit het pittoreske plaatsje komen niet voor niets veel dichters en schilders vandaan.
Popayan

San Agustín

Een van de archeologische walhalla’s van Colombia is San Agustín. 3.300 jaar geleden leefden hier een indianenstam die haar doden eerde door middel van stenen beelden. De beelden – vele honderden – staan er nog steeds.
San Agustín

Tatacoa woestijn

Jazeker, Colombia heeft naast oerwoud, prachtige kusten, hoge besneeuwde Andestoppen ook woestijn. Door het rode zand (er is naast een rode woestijn overigens ook een grijze woestijn) en de unieke planten en bomen, waan je je in een andere wereld.
Tatacoa

Georganiseerde groepsreizen Colombia

Deze reis, vaak inclusief Cartagena en Tayrona NP wordt als groepsreis onder meer aangeboden door:
17 dagen – Selva Travel – reisbeschrijving
21 dagen – Djoser – reisbeschrijving
21 dagen – Koning Aap – reisbeschrijving
23 dagen – Baobab – reisbeschrijving
23 dagen – Sawadee – reisbeschrijving

Beeld: o.a. Creative Commons, Flickr: Alexander Schimmeck