Noord-Colombia

Er zijn natuurlijk ontelbare rondreizen denkbaar om door Colombia te maken. Ter inspiratie een aantal van de populairste.

Noord: Cartagena-Isla del Rosario-Santa Marta-Tayrona-Ciudad Perdida

In noord-Colombia is meer dan voldoende vertier te vinden rond Cartagena met haar mooie eilandjes voor de kust. Santa Marta ligt in de buurt en vanuit daar zit je zo in het Tayrona National of hike je naar de Verloren Stad. En carnaval? Dat vier je in Barranquilla.

Cartagena

Veel vluchten vanuit Bogota gaan direct op Cartagena. Na zo’n 1,5 uur vliegen landt je vlak bij de ommuurde oude binnenstad van Cartagena.
Noord-Colombia Cartagena

Isla del Rosario

Net buiten de stadspoorten van Cartagena vindt je tal van boten die u naar een van de fijne eilandjes voor de kust van Cartagena kunnen brengen. Het mooiste eiland is Isla del Rosario waar ook twee hotelletjes te vinden zijn, dus overnachten is geen punt.
Islas del Rosario

Santa Marta

Santa Marta is heerlijk volks en Caraïbisch. Vol met kleuren en geuren. Vanuit Bogota is het mogelijk direct op Santa Marta te vliegen. Vanuit hieruit kan per bus, of per boot, Nationaal Park Tayrona worden bereikt.
Santa Marta

Nationaal Park Tayrona

Met 150 vierkante kilometer groot, is er in Tayrona plek voor iedereen. De meeste toeristen (vooral backpackers) verblijven in de eco-lodges aan het strand, of nemen hun eigen tentje mee.
Tayrona

Ciudad Perdida

Drie dagen lopen heen en ook weer drie dagen terug bezorgt je een van de mooiste hikes denkbaar. Je loopt namelijk naar De Verloren Stad, die pas in 1975 onder het groen vandaan kwam. Adembenemend.
Ciudad Perdida

Barranquilla

Shakira komt er vandaan en waarom zij zo goed de heupen los kan gooien, blijkt wel tijdens het jaarlijkse carnaval, dat na Rio de grootste ter wereld schijnt te zijn.
Barranquilla