Sponsorloop Nederlandse School: ruim 9 miljoen pesos voor Venezolaanse vluchtelingen

Sponsorloop Nederlandse School: ruim 9 miljoen pesos  voor Venezolaanse vluchtelingen

De Nederlandse School in Bogotá heeft als afsluiter van het tweede lesjaar een oer-Hollandse sponsorloop gehouden. De opbrengst – ruim 9 miljoen pesos – is bestemd voor Venezolaanse vluchtelingen.

In Bogotá wonen honderden Nederlanders. En dus telt de Nederlandstalige gemeenschap ook veel kinderen. Om die kids vertrouwd te maken (of te houden) met de Nederlandse taal en cultuur, opent elke zaterdagochtend de Nederlandse school haar deuren.

De Nederlandse School bestaat inmiddels al weer twee jaar en om het lesjaar af te sluiten – de welverdiende zomervakantie staat immers voor de deur – werd er een sponsorloop georganiseerd. Op het middenterrein van de school renden eerst alle kinderen hun rondjes, waarna het de beurt was aan de ouders. Luid aangemoedigd werden er flinke afstanden afgelegd, resulterend in een prachtig eindbedrag: 9.099.000 Colombiaanse pesos, zo’n 2.500 euro!

Fundación Corazón sin Fronteras

Binnenkort wordt dat prachtige eindbedrag overhandigd aan Fundación Corazón sin Fronteras (Stichting “Hart zonder Grenzen”). Deze organisatie zet zich in voor Venezolaanse kinderen die met hun ouders als migrant of vluchteling naar Bogota zijn gekomen. Zij krijgen voor 5 weken opvang en worden geholpen om een specifiek schoolniveau te halen, zodat ze daarna makkelijker naar een reguliere Colombiaanse school kunnen. In de tussentijd worden de ouders geholpen bij het aanvragen van een werkvergunning en via de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR een baan te zoeken.

Naast het flinke geldbedrag werden er rondom de sponsorloop ook schoolspullen, schoenen, kleding en speelgoed ingezameld voor de stichting. Al met al kan de Nederlandse School – met dank aan alle sponsors – Fundación Corazón sin Fronteras blij maken.

Nederlandse School

Na de zomervakantie begint de Nederlandse School aan haar derde lesjaar. Juf Yenny staat dan weer voor de klas van de oudere kinderen (5-10 jaar), terwijl ook de peutergroep (2-4 jaar) al spelenderwijs vertrouwd raakt met de Nederlandse taal en cultuur.

Aanmelden Nederlandse School?
Voor meer informatie lees je hier verder.