Er gaat niets boven Groningen, eh…het Caraïbische Noorden van Colombia.

Er gaat niets boven Groningen, eh…het Caraïbische Noorden van Colombia.

Noord-Colombia: wat is daar allemaal te doen? Nou, heel veel want je kunt zowel je zwembroek als je wandelschoenen inpakken. Oh, en vergeet je avontuurlijke instelling niet.

Santa Marta

Santa Marta is stokoud (gesticht in 1525), volks, levendig én de ideale uitvalsbasis voor bezoekjes aan de omgeving (Parque Tayrona). Wandel door de kleurrijke straatjes vol marktjes en adem die heerlijke Caribische sfeer.

Islas del Rosario

Net buiten de stadspoorten van Cartagena stap je op een boot die je in een dagtocht langs de tientallen prachtige eilandjes voor de kust brengt. Graag blijven overnachten? Dat kan ook. Op Isla Grande staan twee (eco-)hotelletjes. Boek wel vroeg!

Islas del Rosario

Cartagena

Wat ons betreft dé mooiste plek van Colombia. Niet die witte hotelkolossen natuurlijk, maar de oude koloniale ommuurde stad. Alsof je door een filmdecor loopt. Vergeet niet om tegen het eind van de middag Castillo de San Felipe de Barajas te betreden, want vanaf deze oude verdedigingslinie zijn de zonsondergangen onvergetelijk. En daarna de oude stad weer in, want het nachtleven van Cartagena is meer dan prima. (Ook leuk: het jaarlijkse jazz-festival in januari).

Ciudad Perdida

De Verloren Stad is pas een paar decennia geleden teruggevonden. Tel die ‘recente’ vondst op bij het feit dat Colombia nog niet mega-toeristisch is en je hebt een toeristenluw avontuur te pakken. In zes dagen (heen en terug) hike je naar de restanten van deze eeuwenoude beschaving.

Zeilen langs de San Blas-eilanden

Tussen Colombia en Panama liggen de paradijselijke San Blas-eilanden. Het zijn er 365 totaal, ofwel voor elke dag van het jaar één.  Ze ontdekken – én kennismaken met de vriendelijke Kuna-indianen – kun je het best doen door middel van een meerdaagse zeiltocht. Stap op in Panama of in Colombia.

Parque Tayrona

Parque Tayrona is een nationaal park van liefst 150 vierkante kilometer groot. Het is jungle én kust. En niet zomaar zee en strand, want Tayrona is al vaak verkozen in de top-10 van mooiste stranden ter wereld. Overnachten doe je in een eco-lodge, in een tent, of gewoon onder de sterrenhemel in een hangmat.