//Wie is de Mol in Colombia? Reis ze achterna!
Cartagena

Wie is de Mol in Colombia? Reis ze achterna!

Het populaire televisieprogramma Wie is de Mol (WIDM) lijkt voor het seizoen 2019 naar Colombia te reizen. Grote kans dus dat Colombia nóg populairder wordt. Maar wat heeft dé opkomende vakantiebestemming in Zuid-Amerika te bieden?

De echte molloten – en dat zijn er veel in Nederland – kijken er elk jaar weer reikhalzend naar uit; welk land vormt dit keer het decor voor weer een spannende serie van Wie is de Mol? Voor komend seizoen is nog niets zeker, maar #WIDM 2019 lijkt in Colombia te zijn opgenomen. Een oplettende twitteraar zag namelijk op zijn Colombia-rondreis een flink aantal BN-ers voorbij schuiven en dat is vaak een goed voorteken. Al hielden de ‘gesnapte’ BN-ers het er zelf op dat ze voor een nieuw programma van RTL in Colombia waren. Op 13 november is in ieder geval meer zeker, want dan worden de kandidaten voor WIDM 2019 bekend.

Waar – en of de – deelnemers van Wie is de Mol in Colombia zijn geweest, is dus nog onbekend, maar deze 10 locaties mogen ze niet gemist hebben. En jij dus ook niet:

#1 Cartagena

Als WIDM 2019 zich in Colombia zich afspeelt, zijn ze zeker in Cartagena geweest. De koloniale ommuurde stad oogt namelijk als een filmdecor. En dat doet het op televisie natuurlijk ook prima. Hoogtepunten in deze uit 1533 stammende oude stad: Puerta del Reloj, Plaza de los Coches en Castillo de San Felipe de Barajas. Bezoek laatsgenoemde – een oude Spaanse verdedigingslinie – vooral tegen zonsondergang. Want die is vanaf daar onvergetelijk mooi.

#2 Parque Nacional Ensenada de Utria

Walvissen spotten, kan dat ook in Colombia? Jazeker. Vooral Parque Nacional Ensenada de Utria biedt die mogelijkheid. Ga dan wel in de periode van eind juli tot midden september, want dan verruilen de walvissen de koude wateren van Chili voor een behaaglijk Colombiaans zeetje.

#3 Islas del Rosario

Voor de kust van Cartagena liggen tientallen paradijselijke eilandjes die samen Islas del Rosario vormen. Maak er een dagtocht naar toe, of blijf slapen. Bijvoorbeeld bij ecohotel San Pedro de Majagua op hoofdeiland is Isla Grande. Op tijd boeken is wel essentieel.
Islas del Rosario

#4 Amazone

Je moet er wel even voor naar het meest zuidoostelijke puntje van Colombia, maar dan heb je in het jungle-stadje Leticia dé ideale uitvalsbasis voor een onvergetelijk bezoek aan de Amazone.

#5 Parque Nacional Tayrona

Santa Marta moet eigenlijk in deze lijst, maar je gebruikt die stad toch wel als tussenstop naar Parque Tayrona. Tayrona is een 150 vierkante kilometer groot nationaal park, waarvan de stranden in menig top-10 staan, wereldwijd gezien.

#6 Villa de Leyva

Grote kans dat de Wie is de Mol-kandidaten ook in Villa de Leyva zijn geweest, want op drie uur rijden van hoofdstad Bogotá struin je over het grootste plein – plaza – van Zuid-Amerika. Eromheen vind je schilderachtige huisjes.
villa de leyva

#7 De Verloren Stad

In een flinke, maar onvergetelijke hike van bijna een week, loop je namelijk heen en terug naar Ciudad Perdida; de Verloren Stad. Doordat het pas in 1975 werd ontdekt en er alleen lopend komt, is de Verloren Stad een nog heerlijke ongerepte trekpleister.

#8 Las Lajas

Het carnaval van Barranquilla in het noorden is het grootste na Rio. Maar in het zuiden kunnen ze er ook wat van in Pasto. Buiten het carnaval om is Pasto een prima uitvalsbasis voor een dagtrip naar Las Lajas. Las Lajas is namelijk een imposante basiliek in Gotische stijl die gebouwd is in een kloof. Naast de pracht van de basiliek, de diepte van de afgrond is er nóg een publiekstrekker: de naastgelegen waterval. En best kans dat WIDM 2019 er ook is geweest.

#9 Medellin

Medellin is nu nog voor velen de stad van de Netflix-serie Narcos, maar zal straks wellicht bekend staan als de stad uit Wie is de Mol. Natuurlijk is Medellin veel meer dan dat, maar om dat te zien neem je bijvoorbeeld de Metrocable te nemen; een kabelbaan die je van station Acevedo naar het groen van Parque Arví brengt. Ondertussen scheer je over kleurrijke volkswijken.

#10 Koffie-driehoek

Colombia is hét koffieland bij uitstek. De wereldberoemde Colombiaanse koffie komt uit het gebied dat de koffie-driehoek is gedoopt. Het ligt tussen Bogota, Medellín en Cali in. Of specifieker gezegd: Manizales, Pereira, Armenia en Salento en omgeving. De natuur is hier weelderig groen en je kunt er alles leren over de oorsprong van koffie.