Luchthavens in Colombia: Een Gids voor Reizigers

Luchthavens in Colombia: Een Gids voor Reizigers

Colombia is een toegankelijke bestemming met meerdere internationale luchthavens die het land verbinden met de rest van de wereld. Voor Nederlandse reizigers bieden enkele van deze luchthavens directe vluchten, wat de reis naar dit prachtige Zuid-Amerikaanse land nog gemakkelijker maakt. Hier is een overzicht van de belangrijkste luchthavens in Colombia, inclusief informatie over directe vluchten vanuit Nederland en passagiersstatistieken.

1. El Dorado International Airport (BOG) - Bogotá

  • IATA: BOG
  • Passagiers: 34,975,009 El Dorado is de grootste en drukste luchthaven van Colombia en dient als het belangrijkste internationale en binnenlandse knooppunt. De luchthaven heeft moderne faciliteiten en biedt talrijke internationale verbindingen, waaronder directe vluchten van Amsterdam met KLM. Dit maakt het een uitstekend startpunt voor je Colombiaanse avontuur.

2. José María Córdova International Airport (MDE) - Medellín

  • IATA: MDE
  • Passagiers: 9,205,009 Deze luchthaven bedient Medellín, de tweede stad van Colombia, en is vooral bekend om zijn efficiënte service en goede connectiviteit met belangrijke steden in Latijns-Amerika. Hoewel er geen directe vluchten zijn vanuit Nederland, zijn verbindingen via Bogotá of andere Europese steden gemakkelijk te vinden.

3. Rafael Núñez International Airport (CTG) - Cartagena

  • IATA: CTG
  • Passagiers: 5,663,955 Rafael Núñez Airport bedient de populaire toeristische stad Cartagena. Het is een kleinere luchthaven vergeleken met El Dorado, maar het biedt alle essentiële diensten en faciliteiten voor internationale reizigers. Ook hier zijn geen directe vluchten vanuit Nederland, maar verbindingen via Europese of Amerikaanse hubs zijn frequent.

4. Alfonso Bonilla Aragón International Airport (CLO) - Cali

  • IATA: CLO
  • Passagiers: 5,527,532 Cali’s luchthaven is een belangrijke gateway voor het zuidwesten van Colombia en dient als een centraal punt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Net als bij Medellín en Cartagena, zijn directe vluchten vanuit Nederland niet beschikbaar, maar de luchthaven is goed verbonden via andere grote steden.

5. Ernesto Cortissoz International Airport (BAQ) - Barranquilla

  • IATA: BAQ
  • Passagiers: 2,780,631 Deze luchthaven bedient Barranquilla, een belangrijke kuststad en economisch centrum in het noorden van Colombia. Hoewel het niet de directe verbindingen van El Dorado heeft, biedt het wel verschillende internationale vluchten en goede faciliteiten.

Andere Belangrijke Luchthavens:

  • San Andrés Airport (ADZ): 2,431,766 passagiers
  • Santa Marta Airport (SMR): 2,341,025 passagiers
  • Medellín Olaya Herrera Airport (EOH): 1,084,011 passagiers

image

Hoe je de beste vliegtickets vindt:

Plan je reis naar Colombia met tix.nl, waar je gemakkelijk de beste deals voor vluchten naar deze topbestemmingen kunt vergelijken en boeken. Of je nu direct wilt vliegen of bereid bent een tussenstop te maken, tix.nl helpt je de beste optie te vinden voor jouw reisplannen.

Colombia’s luchthavens bieden toegang tot een divers land vol cultuur, natuur en geschiedenis. Of je nu komt voor de levendige steden, rustgevende natuur of het rijke historische erfgoed, begin je avontuur met een vlotte vlucht naar een van deze belangrijke luchthavens.


Zorg dat je voorbereid bent op je reis naar Colombia door te boeken met tix.nl, en begin je avontuur met gemak en comfort.